Подробнее на сайте: https://houseunite.ru https://domstroiplus.ru
https://svoidomsnulya.ruhttps://domusremont.ruhttps://samodelkick.ruhttps://remontvsvoidom.ru https://medicinecu.ruhttps://stroikaudoma.ru https://houserento.ruhttps://fastumauto.ru https://dothouse.ruhttps://avtoenter.ruhttps://samodelkan.ruGo to top of page
https://powerautoplus.ruhttps://moidomremont.ru

Portugal 

De Portugese wijnen hebben een eigen identiteit door het gebruik van veel inheemse druivensoorten, die je elders in de wereld nauwelijks tegen komt. De wijnen uit Portugal zijn divers, dit komt door de verschillende mesoklimaten.  Wie denkt dat het in Portugal alleen maar warm en droog is, heeft het mis. In het noorden van Portugal is er bijvoorbeeld meer regenval dan in de rest van Europa. Het totale oppervlak aan wijngebieden bedraagt ongeveer 250.000 hectare. 20% van de agrarische bevolking is werkzaam in de wijnbouw. Toch is de Portugese wijnbouw kleinschalig; 90% van de boeren produceert minder dan 100 hectoliter wijn. 

 

Geschiedenis 
Portugal heeft een lange wijngeschiedenis. Al in de 14e eeuw heeft Portugal naam gemaakt in Engeland. Destijds waren zij partners in de handel over zee. In het begin van de 18e eeuw raakte Engeland in oorlog met Frankrijk. Hierdoor zocht Engeland naar nieuwe wijngebieden, die het land vond in Portugal. Zij kochten vooral de Port- en Madeirawijnen. Voor Engeland was het drinken van Portwijnen vooral een patriottische daad geworden, Franse wijn was immers van de vijand. Na de oorlog gingen de Engelsen weer Franse wijn drinken en stopte het land met de Portugese wijnen.

 

Classificaties 
In 1716 werden de grenzen van het Portgebied vastgelegd. Ook kwam in Portugal de eerste wijnwet tot stand. Een aantal wijngebieden kregen een beschermde herkomstbenaming. Dit was dertig jaar voordat de Europese appellations tot stand kwamen. 

  • Vinho de Mesa is de term voor tafelwijnen, dit zijn eenvoudige wijnen. Deze groep kent weinig eisen wat betreft kwaliteit.
  • Vinho Regional is het niveau van landwijn, waarbij de wijn moet voldoen aan criteria zoals een minimum alcoholpercentage en de maximale opbrengst per hectare. 
  • DOC, voluit Dedominaçao de Origem Controlada, de hoogste kwaliteitsaanduiding in Portugal. er zijn 31 DOC's.  Voor deze kwaliteitsgroep gelden strikte regels. de grenzen van deze DOC's zijn wettelijk vastgelegd. 

De portwijn kent geen classificatie. Wel worden de wijngaarden - die zijn goedgekeurd voor de vinificatie van port- beoordeeld volgende de classificatie portwijngaarden.

Het viel de wijnkopers op dat bij de bezoeken aan de wijnboeren goede, kwalitatief hoogwaardige wijnen uit de kelder tevoorschijn kwamen. Kennelijk hield men deze voor henzelf en vrienden. Garrafiera wil zeggen: het beste dat het huis maakt. 

 

Wijngebieden
De grenzen van de wijngebieden lopen niet gelijk aan de provinciën.  Portugal kent in totaal 55 afgebakende gebieden, waarvan 31 met een DOC status.  Vinho Verde, Douro en Lisboa zijn de bekenste wijngebieden uit Portugal. 

Vinho Verde ligt in het noorden van Portugal en is het grootste DOC gebied van Portugal. De naam Vinho Verde verwijst naar het feit dat de oogst vroeg in de zomer plaats vindt en dat de wijnen jong op de markt gebracht worden. De voornaamste druivenrassen uit deze streek zijn: Alvarinho, Louereiro en Arinto. 

Douro ligt in het Noordoosten van Portugal en is vooral bekent om de productie van Port. Het gebied ligt langs de rivier Douro en eindigt bij de Spaanse grens. Het unieke bergachtige landschap staat bijna helemaal aangeplant met druivenranken.  Deze terrasvormige wijngaarden zijn begroeid met talloze druivenrassen. Eerder verdwenen al deze verschillende druivenrassen in de Port, maar nu worden er ook wijnen van gemaakt. 

Het wijngebied Lisboa ligt in een brede strook langs de kust en ten noorden van de hoofdstad Lissabon. Het is een heuvelachtige omgeving met veel zon, maar door de invloeden van de Atlantische oceaan zijn de de temperaturen mild.